Startside | Interesser | Fotogalleri | Prosjekter | Salgs siden | Opphavsretten | Favoritter

Forretter

Forrett av kramsfugl

4 Fugler

Margarin og litt olje til steiking
salat (isberg og lignende.)
kesam (gjerne den magre.)
noen moreller ferske eller hermetiske
grovkvernet pepper eller chiliflak

Måten å gjøre det på.

Flå fuglene og skjær ut brystfilene.
Steikes meget lett på begge sider over sterk varme.
Sett pannen til side og la den hvile et minutt.
Anrett salaten på tallerkenen, oppå salaten
noen klatter kesam. Del morellene i to og ta ut steinene.
Plasser to bryststykker på salaten og gi det hele
en runde kvernet pepper (eller chili).

Desserter

Dessert til snadder mat.

4 personer
1 kurv jordbær
Saft av 2 appelsiner
grovkvernet pepper

Del jordbærene i 4 og fordel saften over
avslutt med grovmalt pepper etter smak.

Hovedrett

Måker i  wok

Brystkjøtt fra 4 fugler

1 dl. matolje (rapsolje ol.)
150 g. salt flesk
150 g. gulrot
150 g. asparges
200 g. fersk sopp eller 100 g. tørket
1 boks salatbønner
salt og pepper

Strimle kjøttet kutt bacon i små terninger
alle grønnsakene.
Kjøtt, bacon og gulrot steikes først så
sopp og asparges til alt er ferdig.
Krydre etter smak.

Hovedrett

Saltet Berggylte

Berggyltene må ikke saltes sammen med annen fisk da fiskeskjellene på
berggylten avgir grønnfarge til laken.

Berggylten sløyes, vaskes godt. Ryggbeinene må bort. Det er lettest med å
ta en skarp kniv langs ryggen på begge sider og ta takk med en tange ved bakerste finne
riv fremmover. La hode være på, men ta ut hjellene.
Saltes deretter med grovt salt. 2 til 3 dager skal være nok.

Kokt, sprengt berggylte.

Berggylte som har vert saltet i 2-3 dager, deles i 3 cm tykke sneier.
Kok fisken, hode også, i usaltet vann i 5-10 min.
Serveres med kokte poteter, kålrotstappe, flatbrød og smeltet smør.
 

Gabriel Scott var en forstandig mann som kjente menneskene godt.
Han viste at ingen lyttet til gode råd.
Tar allikevel et med fra han.

 ”Fiskervise”

Berggylte er heller ikke spøg
om end udsat for kvindfolkets klandring.
En steger han helst med et lidet grand løg,
eller spiser han sprengt til forandring.
Som suppefisk er han særdeles fin,
og hode smager som sylte –
Ja, var det ikke for kvindfolkets grin,
så åd en mer berggylte……
 

Del 2.Trykk her.

Startside | Interesser | Fotogalleri | Prosjekter | Salgs siden | Opphavsretten | Favoritter

Området ble sist oppdatert 20.09.06.